Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • En podcast om att bygga upp mänsklig vävnad med hjälp av 3D-bioprinter

    [2020-02-20] Kan man printa broskceller så att de bildar en bit brosk som kan användas för att återbygga till exempel ett öra? Ja, det ser lovande ut, menar Lars Kölby, som är professor i plastikkirurgi vid Sahlgrenska akademin.

  • Sämre tal vid fem år hos utlandsadopterade med spalt

    [2019-09-02] Gruppen internationellt adopterade barn med läpp-käk-gomspalt har sämre tal vid fem års ålder än motsvarande barn födda i Sverige, visar en studie. Att de adopterade barnen också behövde mer omfattande kirurgi kan vara en följd av att insatserna påbörjades senare i livet.

  • Ökad livskvalitet hos kvinnor som gör en bröstförminskning

    [2016-03-14] Kvinnor med större bröst än normalt upplever en sämre livskvalitet än andra kvinnor. En operation kan dramatiskt förändra livet till det bättre. - Kvinnor i medelåldern som genomgår en bröstförminskande operation ångrar ofta att de inte genomfört ingreppet tidigare, säger doktoranden och plastikkirugen Richard Lewin som disputerar i ämnet vid Sahlgrenska akademin.

Fler nyheter

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2013-10-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?