• Sämre tal vid fem år hos utlandsadopterade med spalt

[2019-09-02] Gruppen internationellt adopterade barn med läpp-käk-gomspalt har sämre tal vid fem års ålder än motsvarande barn födda i Sverige, visar en studie. Att de adopterade barnen också behövde mer omfattande kirurgi kan vara en följd av att insatserna påbörjades senare i livet.

• Ökad livskvalitet hos kvinnor som gör en bröstförminskning

[2016-03-14] Kvinnor med större bröst än normalt upplever en sämre livskvalitet än andra kvinnor. En operation kan dramatiskt förändra livet till det bättre. - Kvinnor i medelåldern som genomgår en bröstförminskande operation ångrar ofta att de inte genomfört ingreppet tidigare, säger doktoranden och plastikkirugen Richard Lewin som disputerar i ämnet vid Sahlgrenska akademin.