Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avdelningen för plastikkirurgi

Avdelningen för plastikkirurgi är direkt knuten till den plastikkirurgiska verksamheten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset lokaliserad på Sahlgrenska. Avdelningen bedriver forsknings- och undervisningsverksamhet och är en del av institutionen för kliniska vetenskaper.


Forskningsnyheter 2016


Bättre livskvalitet efter bröstförminskning

Många kvinnor med stor byst upplever problem i vardagen. Men efter en bröstförminskande operation ökar livskvalitén på många plan. Detta framgår i en avhandling från avdelningen för plastikkirurgi vid Göteborgs universitet.

-I Sverige har vi haft en diskussion om det här är en estetisk operation, man får ju ett bröstlyft samtidigt, eller om man gör det för att lindra smärtor. De här studierna visar att det har oerhört stor påverkan på de fysiska symptomen, säger Richard Lewin, plastikkirurgen och forskaren som skrivit avhandlingen, i en intervju för TT.

Förutom lindring av smärtor i bröst, rygg, nacke, huvud och axlar, upplever kvinnorna att de blivit mer fysiskt aktiva och känner sig tryggare i både sociala och intima situationer. Avhandlingen har uppmärksammats genom en TT-intervjun och publicerats på många nyhetssajter t.ex GP och SvT


 

Kontaktinformation

Avdelningen för plastikkirurgi

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45 Göteborg

Besöksadress:
Gröna stråket 8

Telefon:
031-342 7619

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?